Huiswerktraining en leren leren

Traditionele huiswerkbegeleiding is er vooral op gericht om het kind inhoudelijk te ondersteunen. Hierdoor ontwikkelt het kind geen zelfstandigheid met betrekking tot het leren maken van zijn of haar huiswerk. Deze training is vooral bedoeld om de leerling zelfstandig te maken in het maken van het huiswerk. Daarbij is er ook veel aandacht voor het leuker maken van het leren waardoor het vanzelf sneller en beter gaat.

Leren leren, een cursus voor de slimme leerling met leerproblemen. Veel slimme leerlingen doorlopen de basisschool zonder enige inspanning en verwachten op dezelfde manier door het VWO of Gymnasium heen te rollen. Regelmatig pakt dit echter anders uit. De leerling haalt de ene onvoldoende na de andere, terwijl de capaciteiten om het goed te kunnen doen wel aanwezig zijn. Het kind heeft op de basisschool niet leren leren en loopt daar nu op vast.

Deze cursus waarin onder andere gebruik wordt gemaakt van het "Tien Stappenplan van Whitley" helpt het kind om weer te gaan presteren maar ook weer plezier aan school te beleven.

Basisschoolleerlingen kunnen, preventief, een aangepaste cursus volgen.

Heb je belangstelling neem dan vrijblijvend contact met mij op:

May Nellen

Mob: 0611125474
maynellen@gmail.com